Pentru a evita cazurile de Blefarita ( matreata genelor) va trebui sa tineti cont de cateva sfaturi.


Blefarita este o infectie ce blocheaza foliculul genelor. Sebumul ( uleiul natural al pielii), celulele moarte si bacteriile de pe pleoape blocheaza foliculul genelor naturale. In timp, porul prin care respira firul de geana devine inflamat si rosu. Genele naturale devin mai subtiri si provoaca spatii intre genele naturale. Cel mai usor mod de a recunoaste blefarita : Firele de gene devin "urduroase" intre extensii si genele naturale. De asemenea sunt fulgi mici albi intre gene ce seamana cu matreata.

Diferenta intre Blefarita si Alergie: alergia isi face aparitia in urmatoarele 48 de ore de la aplicarea extensiilor de gene, blefarita apare in special daca igiena ochilor nu este respectata.

Cum prevenim: multe cliente ce isi aplica un set de extensii de gene si platesc multi bani pentru ele sunt sfatuite: Nu le atingeti, nu le udati, nu le spalati pentru ca vor rezista mai mult. GRESIT : Clientele trebuie sa isi spele ochii cu o solutie fara ulei cel putin de 2-3 ori pe saptamana. Pot folosi sampon de copii (fara lacrimi) sau Neutrogena solutie pentru curatare.


Extensiile de gene cauzeaza Blefarita? Numai daca nu se curata la ochi sau daca Blefarita era declansata inaintea aplicarii primului set de gene. Sunt cliente ce au aceasta boala de mai multi ani si nu stiu de existenta ei. Aplicarea extensiilor de gene pe o clienta cu o blefarita deja existenta doar inrautateste boala si o face mai vizibila. Acestea fiind spuse clientele ce observa efectele acestei boli trebuie sa consulte un medic de specialitate, sa se spele cu apa calda si sapun ce nu ustura ochii si sa indeparteze toate produsele de make up contaminate. Aceasta boala se poate transmite de la clienta la clienta asa ca cel mai important lucru pentru tine ca si tehnician este sa -ti informezi clientele si sa le educi in legatura cu ingrijirea  si curatarea genelor de 2-3 ori pe saptamana.  Mare grija si la igiena propriului salon si la sterilizarea pensetelor, iar materialele consumabile ( Microbrush, Mascara brush , hidrogel pads, masking tape, capacele pt adeziv s.a ) sa fie de unica folosinta. Va sfatuim sa folositi un set proaspat sterilizat de pensete si noi picaturi de adeziv pentru fiecare clienta.
Reputatia ta ca si tehnician e atat de greu de construit si foarte usor de patat. Nu lasa un lucru atat de usor de prevenit sa iti strice reputatia.                                        

Articol scris de :  Geanina Craciun

  • Write By: text_none_author
  • Published In: ROOT
  • Created Date: 2015-09-11
  • Hits: 6390
  • Comentariu:

Lasa un comentariu